Gallerier

Torben Strøm Foto   -   velkommen til

Gallerierne   mine arbejder igennem tiderne

Danmark


På rejser i andre lande knipser jeg løs, bygninger, landskaber m.m. men Danmark er mig nærmest. Byer som Rom eller f.eks Prag er interessant, imponerende, og overvældende med det historiske vingesus jeg får når jeg er der ,  men Danmark har en plads i mit hjerte. Måske fordi der er tid til fordybelse, ikke noget der skal nås på 14 dage og  måske fordi at "i Damnark er jeg født"

se galleri:

FotoArt


Kunst fylder meget i ehvert samfund og igennem verdenshistorien. Kunst diskuteres og analyseres. Nogen er meget kloge på hvad kunst er. Nogen gør det til en kunst at skrive om kunst med ord som jeg ikke forstår og prøver at finde i fremmedordbogen. Selvopfundne en gang imellem, imellem eliten?  Man kan blive uddannet i kunstforståelse. Af nogen som også er uddannet....

se galleri:

Fugle


Siden 2018 er jeg begyndt at fotografere fugle.

En nær ven fotograferede fugle. Når vi kom ind på emnet gabte jeg i mit stille sind. Hvor kedeligt. Tænk at gå på jagt og fotografere en fugl med en zoom på størrelse med et skorstensrør. 


Indtil en forårsdag jeg kikkede nærmere på de små fugle der sædvanligvis pjaskede med vand i vores lille vandskål til pindsvinet og fik en ide.

Jeg  stillede mit stativ med kamera op,  fyldte nyt vand på fuglebadet og lagde mig på lur med min fjernbetjening. Stillede kameraet på serieoptagelse. 

Wow!! Min begejstring over det der kom i kassen havde ingen ende. 


Med min erfaring som portrætfotograf så jeg en udfordring med de små "almindelige" havefugle. De var jo sjove, lyn hurtige og interessante at fange i sjove, søde opstillinger.  


I dag har jeg kamuflage tøj. Stort krav til objektiver for skarpe, klare foto. Min viden om arterne og deres lyde er gået fra 0 til 5 p.t. min interesse fra 0 til 10.  Og barrieren er sat højt, der skydes hurtig 1000 billeder før der er et billede jeg efter et par dage godkender til den videre vej til mine udstillinger og denne hjemmeside.  

se galleri:

Fotopolymer Gravure  akvatinte


Gravure Dybtryk er en grafisk disiplin jeg stiftede bekendskab med i 2015. På en udstilling i Gilleleje udstillede en kunstner sine gravure værker og jeg var solgt med det samme. Kontaktede Henrik Bøegh , en af pionerende på området og fik et kursus i stand hvor han satte mig ind i den spændende teknik. Motivet bliver printet i gråtoner over på en transperant. Efterfølgende belyst med uv på en lysfølsom aluminiumsplade belagt med polymerfilm. Efter vandbad i 22 graders varmt vand med blidt beabejdning i 3 minutter skylles pladen i rent vand og tørres til næste dag. Motiver er nu "ætset" ind på pladen og er klar til non toxic pigment tryksværte som arbejdes ind i motivet. Nu er tryk pladen klar til trykpressen og lækkert kobbertrykpapir.  En lang og spændende proces. Motiver bliver kun udgivet i begrænset oplag. 

se galleri:

Torben Strøm

Ege alle 40

2650 Hvidovre

SiteLock

Hjemmesiden brugercookies til at måle trafik og forbedre hjemmesidens indhold. Disse gemmer ikke personlige data om dig. Du accepterer brugen af cookies ved at klikke ok

OK