Dag 1. Hvidovre - Kongsøre Camping ved Lammefjorden Km. 80,45 Km

Målsætning: En campingplads i Holbæk med 45 - 50 km.

Ribe Banegård 2017

Cyklerne pakket og tjekket af e-Cykler i Rødovre hvor vi købte dem. Forventningerne i top. Sony a7R kamera opladet. Vi har kørt ned igennem Europa i bil. Italien, Alsace, Østrig, Tjekkiet, Ungarn, Tyskland, Holland. Det er lige så spændende at begive sig afsted til den Jyske vestkyst på el-cykel.

Alt vi får brug for er pakket i to tasker og en boks hver. Interessant hvordan jeg klarer den, for jeg er et rodehoved. Gabriela har mere selvjustits. Der er skåret ind til benet. De to scooterbokse, som jeg har monteret bag på vores cykler er geniale til formålet. De er vandtætte, og så kan de låses.

Det blev længere end planlagt.

 

Vi koblede os på cykelruten fra Albertslund igennem Tåstrup, Hedehusene, igennem Roskilde og pause på havnen og Vikingeskibene. Derefter forbi Svogerslev - Lindenborgvej 155. Ved Gevinge drejede vi th. langs Lejre Vig og fulgte Munkholmvej til Munkholmbroen. Her holdt vi spise- og kaffe pause inden Holbæk. Jeg var imponeret. 3½ time på en cykel ved Munkholmbroen. Og masser af energi endnu.

 

Vi ankom til Holbæk ca. kl. 14:45, men synes at det var for tidligt at stoppe allerede nu. Jeg googlede og fandt Kongsøre camping, tæt på Vig. Vi blev enige om at fortsætte til Vig så vi havde en kortere vej til færgen næste dag.... Den beslutning blev jeg glad for!

 

 

Vi holdt en lille pause, købte lidt ind i Føtex og så på Galleri 10 i Holbæk hvor Morten Funder udstillede sine fotografiske værker.

 

Ved Tuse begyndte det. Flere bakker. Færre cykelstier. Den trygge kørsel ophørte. På gamle Nykøbingvej fik vi biler uhyggeligt tæt på os. Gabriela følte sig forståeligt bange,..... indtil vi drejede af ved Plejerup og frem til Kongsøre Camping. Vi lejede et værelse for natten. Ikke det mest indbydende, men vi kunne sidde udenfor og nyde aftenen. Værterne var søde, og vi lykkelig uvidende om den flotte, men hårde strabastur der ventede os næste dag. Leje af lagner pris: 20 dkr.

 

Det skulle vise sig at e-cyklerne virkelig skulle stå sin prøve næste dag. Om det var det rigtige køb af elcykler.