Dag 8 - 9 - 10 Hvide Sande via Søndervig 33 Km

Anden del af rejsen begynder nu for mig. Vesterhavskysten på cykel.

Vi fik at vide der ville blive regn det meste at vejen til Søndervig. Det gjorde der bare ikke. Fint vejr hele vejen. Da vi nærmede os Søndervig kom fornemmelsen af at her begynder ferielandet! Fantastisk fornemmelse at stå og se på vesterhavet og vide at man har cyklet hele vejen.

Lyset, luften. Det hele er bare anderledes.

 

Vi gjorde ophold i Søndervig, tog nogle

fotos og sugede stemningen til os inden vi cyklede videre ned til Hvide Sande.

Vesterhavsruten er måske en af de få Danmark kan prale med. Sådan da.

Den var også anderledes end hvad vi indtil nu havde oplevet på denne tur, når man ser bort fra Alhedestien, Herning som helt klart har 1. pladsen.

 

Alligevel var det skuffende her at se på den alt for ofte mangelfulde skiltning. Steder hvor skiltet var revet af eller tilgroet. Sørgeligt. Ellers en fantastisk rute. Gabriela nød det i fulde drag. Ingen biler der drøner forbi dig i en meters afstand, kun natur. Jeg lader billederne her tale for sig selv.

 

Danske politikere ved ikke hvor meget vi går glip af i turistindtægter og sparet hospitalsudgifter ved at udbygge et cykel / stisystem overalt i vores lille smukke land. Eller også er der ingen der gider røre ved det. Der er kun prestige i at gøre København til en stor cykelsti, jage bilerne ud af byen og lade landdistrikterne sejle i deres egen sø. Her er det kun pendlerne der kæles for.

 

Jeg var lige ved at sige at selv Romerne er bedre. Vi har prøvet at have cykler med til Rom trods advarsler. Det viste sig at der gik alle tiders cykelvej fra campingpladsen ind til Roms centrum. Endda langs Tiberen. Se billede. Men ok. Selve Rom som cykelby er nok at overdrive. Der er ret så heftigt. På billederne ser man cykelstien, Tiberen og en zigøjnerlejl fotograferet fra cykelvejen ind til Rom. Igen er oplevelsen anderledes på cykel.

Vi valgte Hvide Sande Camping. 300 meter til den lille charmerende flække. Her ville vi være nogle dage.

 

Tage en udflugt til Søndervig og se på Sandskulpturerne. Cykle rundt. Spise masser af fisk. Inden det går videre via Esbjerg mod Danmarks ældste by Ribe.

 

Dette traktement er super frisk og koster under det halve end i København.

Endnu engang må jeg konstatere at fisk smager anderledes på Vestkysten. Vi har prøvet det før. I Skagen, Thyborøn, Løkken og nu Hvide Sande. Det er bare en drøm. Og priserne er det halve af hvad du skal give for fisk i København der udover fisken også flår skindet af din tegnebog. Ikke noget at sige til at Tyskerne elsker at besøge Vestkysten.

 

Efter nogle dejlige dage, trods lidt grå og halvfugtig Sankt Hans, går turen i morgen til Ribe via Esbjerg. En by jeg er lidt nysgerrig for at se. Har altid hørt omtalt Esbjerg som "byen der stinker af penge." nu skal jeg undersøge om jeg kan lugte dem. Om det holder.

 

Cyklen: den kører fint, bortset fra de sporadiske klagesange fra forhjulets bremser. Hvis jeg holder lidt på forbremsen stopper lyden. Noget fintfølende noget.