Dag 11 Esbjerg - Ribe 1. del 50,3 Km.

Nu går turen sydpå og målet er Ribe. ca. 120 km.

Vi regner med at nå en campingplads nær Esbjerg. Vi får se.

 

Billedet viser en manglende skiltning på Vestkystruten mellem Hvide Sande og Nymindegab. Godt man har Google ved hånden. så man hurtigt kan vælge til højre eller til venstre. men ellers nød vi denne strækning .

Fra Nymindegab gik turen til Varde. En ok strækning. Dejligt at være fri for Vestenvinden. Nemt at følge Rute (1). ..

 

Et enkelt problem på vej 181 Nymindegabvej. Man skulle køre et stykke uden cykelvej og bilerne drønede afsted. Det nægtede Gabriela. Forståeligt! Det kunne ikke være sandt, der måtte være et alternativ. Lidt forvirring. Ingen skiltning. Lidt frem og tilbage indtil vi sammen med google, kort og intuition fandt en grusvej med skiltet (1) .... Puha!

" Søg og du skal finde" sagde Herren!

 

Ved Varde drejede vi vestpå igen langs 431 (Billedet) Også her med fin seperat cykelbane. Super.! De er gode til asfalteret cykelveje her på egnen. Frem til Bilum. Th. af 463 Det var efterhånden blevet tid at finde en campingplads. Dels for at være friske til at se og bruge lidt tid i Esbjerg og dels fordi jeg næsten ingen strøm havde tilbage. Vi fandt en på Google som lå i et skovområde. 6-7 km væk. Så da vi kom forbi en gård med selvpluk gjorde vi holdt for at få friske jordbær med hjem til aftenhyggen, og lidt strøm til de sidste kilometer som de søde mennesker glædeligt gav mig. ( billeder)

I receptionen på Sjelborg Camping, blev vi modtaget af en reserveret vestjyde på den enorm store campingplads. Jeg spurgte venligt om der var en ledig hytte, han trak en flot ældre A3 protokol frem fra en hylde under disken og gennemgik den sirligt håndskrevne liste. Efter en grundig granskning, blev jeg oplyst om at der var een der var ledig. Jeg slog omgående til!..... Vi fik tildelt hytte "Gurli"..Ja, det hed den faktisk! Det hed min tante også. Tante Gurli.

 

Da vi fandt området med de 6 hytter, viste det sig at alle stod tomme. Vi så ikke en sjæl før om morgen i bygningen med fællesbadet. Sæsonen var vist ikke begyndt endnu.

Esbjerg Del 2

 

Lad det være sagt med det samme. Esbjerg stinker ikke af penge ( fisk.) Ikke da vi kørte igennem.

 

I stedet for gav Esbjerg indtryk af at være et levn fra en tid med kæmpe indtægter inden finanskrisen. Uden kontrol eller byplanlægning.

 

Det ene rædselsfulde hus - byggeri efter det andet tårner sig op langs hele vestkysten. Helt uden charme. Fantastisk. Alle stilarter er repræsenteret. Lige fra noget taget ud af en Italiensk herregård til en gammel vikingeborg eller militærforlægning.

 

Øjenbææen

Det er nærrmest en seværdighed i sig selv. Monumenter over en tids usmagelighed. Måske inspireret af Københavns ene øjenbæ efter den anden som har fået lov at præge havnen i vores hovedstad. Eller er det omvendt. Se bare på Realdanias rædsel ved Christians Brygge, som den seneste.

 

Katastrofe for de stakkels mennesker som bor i den smukke ejendom lige ved siden af. I stedet for en over 100 år gammel udsigt ud over havnefronten, har de nu noget at glo på der ligner en mellemting mellem overbygningen på en luxusdamper og den gamle frihavns containerplads. Jeg håber de har fået en fed kompensation. Jeg bliver så trist hver gang jeg kører langs havnen i København

 

Kronen på værket i Esbjerg er de kæmpe-store-hvide-mænd der sidder og skuer ud over havet. Måske sidder de og tænker

" hvor fa'en blev pengene av !" Selv gågaden i Esbjerg er helt uden charme. Ingen små madsteder, cafeér langs gågaden. Kun på det store torv er cafeér samlet. Undskyld Esbjerg!

 

Hurtigt videre til RIBE.