Dag 3 -4 Silkeborg 52 Km

I Silkeborg har vi været flere gange, i bil.

Vi valgte at blive her en dag ekstra for at cykle langs søerne. Sidste gang var vi ved at tage en campingplads ved Knud sø, men valgte at lægge os nær byen så det var nemt at komme til hjuldamperen og centrum. Denne gang tog vi campingpladsen ved Knud sø, så vi kan udnytte vores el-cykler til at køre langs søerne.

 

Det kunne kun blive en anderledes oplevelse. Nok den bedste måde at opleve og fotografere Silkeborg på.

 

Fra Århus Camping - Silkeborg

 

Ved Århus blev vi nød til at køre lidt tilbage mod centrum for at undgå snørklede veje. Ved Haslevej gik det direkte mod Silkeborg. Igennem Brabrand, Årslev frem til Galten. Her forlod vi rute 195 hvor der ellers var fine betingelser til cykler. Vi drejede tv. mod Nørre Vissing, - igennem Javngryde (billed) mod Tulstrup, syd om Knud sø, frem til RY og op til Birkehede Camping. En tur helt uden problemer selv om det meget af vejen gik opad og vestenvind. men peanuts i forhold til Sj. Odde etapen.

 

Birkehede Camping er en campingplads med rimelige forhold. Godt besøgt.. Hytte med med køkken. Kr. 550,- altså 100,- dask mere end Århus, der var med bad og toilet. Velkommen til Silkeborg!

Og så tog de sørme 50 dkr. for leje af 2 forvasket lagner. Godt gået. Vi besluttede at finde en Jysk.. Vi fandt nogle til 29.95 pr. stk., flot Larsen!. Dem brugte vi resten af turen.

 

Silkeborg touring

 

At cykle fra Knud sø ind til Silkeborg er absolut værd at prøve. Der går den smukkeste cykelvej langs søerne, helt ind til centrum. Vi holdt mange hvil og nød skoven, naturen og udsigten i det gode vejr. Skønt denne gang at være fri for bil. Bare stille cyklen. Drikke en kop kaffe, spise en is ved kanoudlejningen.

 

Vi fik lyst til at leje en motorbåd. Måske et godt billede med hjem. Ved en fejl kom vi til at sejle helt ned til Himmelbjerget. Jeg troede vi sejlede helt rundt om øen i Borre sø. Faktisk sejlede vi kun halvt om, så uden vi anede det fortsatte vi indtil Gabi sagde at der er noget galt, vi kan se Himmelbjerget!. Det blev noget af en tur. Og jeg fik billeder i kassen.

 

Cykelturen på 16 km hjem til campingpladsen denne sene eftermiddag troede vi ville tage den sidste energi. Vi blev overrasket. Det gik stærkt ned af bakke hele vejen, vinden i ryggen. Vi var hjemme på 30 min. Vi havde ikke lagt mærke til stigningen på udturen. Det er da fedt.