Hvidovre - Skodsborg Km. 46 km.

Fra hvidovre ad Ellebjergvej til Nyhavn via sydhavnen

 

Cykelslangen, Bryggebroen og langs Islands Brygge - Christianshavn og over Inderhavnsbroen til Nyhavn er en perle for det cyklende folk.

 

Desværre var det en ubehagelig oplevelse at opleve hvordan cyklister behandler hinanden.

 

Jeg oplevede en turist i panik faldt af sin lejet cykel da en kvinde kom tordende, bimlede med klokken og råbte " af vejen" . Jeg må desværre konatatere, at en del Danske cyklister er blevet til jungledyr.

 

Hun var ikke den eneste! Der blev flittigt brugt advarsler, især dem med racercykler og fint lycra. Her kommer jeg, bagfra, PAS PÅ!

 

De er ikke bedre en bilister. Når nogle eksemplarer af racen får en jernhest imellem benene eller et rat at holde om, sker en forvandling. Sådan husker jeg det ikke i mine forgangne cykeldage. Da tog man da hensyn til gamle fru Jensen, der stolt kom cyklende.

 

Det skal blive spændende om cyklister i andre dele af landet er lige så egocentriske og stressede som københavnerne. Det må jeg følge op på.

Fra Nyhavn til Hellerupvej via Amalienborg og Langelinie

 

En is skal man have i Nyhavn, så det gjorde vi.

 

Tid til et par billeder ved isforretningen.

 

Dejlig stemning cykler, fodgængere og biler i en pærevælling. Fredelig harmoni. Dejligt! Her var turisterne i overtal.

 

Videre ad Toldbodgade, over Amalienborg. Pause ved Nordre Toldbod. Beundre Kim Michael´s meget omdiskuteret Zinkglobal hvor eksperterne står i kø for at kritisere skulpturen for dens lave kunstneriske værdi og manglende samspil med omgivelserne....

 

Kaffe inden turen gik videre mod Strandvejen og Skodsborg på de fantastiske el-cykler.

 

Kalkbrænderihavnsgade blev mit waterloo vedr. første fald. Pas på! jeg havde for travlt med at se alt det nye byggeri og opdagede ikke cylkelstien snævrede ind. At ramme kanstenen er en alvorlig sag. Især når man har et kamera at skulle beskytte samtidig.

 

Fra Hellerupvej mod Skodsborg af Strandvejen.

 

Cykelturen forbi café Jorden rundt og Klambenborg er en fed tur. Et smut ned om Tårbæk.

 

Ved Edelslindsvej fangede vi Cykelruten der går i et stykke helt til Skodsborgvej som var målet inden vi vender næsen hjemad igen af samme vej indtil Tuborgvej. Her valgte vi at tage Østerbrogade og langs søerne, Vesterbro og Valby.

 

El cyklen viste sig endnu engang at være en god investering. Valget på det største batteri på 500w er den rigtige investering. Masser af power tilbage da vi var hjemme igen. Det skal blive spændende at teste batteriernes distance på den planlagte Jyllandstur