Plads til det hele. Og så kan den låses.
80 km. ved ekstrem belastning

Når jeg vil på opdagelse med mit Sony a7R kamera er det ofte forbundet med besvær at benytte bil eller offentlige transport

 

Finde parkering, vandre flere kilometer og tilbage til bilen igen. Det har afholdt mig fra mange spontane indfald. Efter en kilometer gør det ondt i mine stakkels erhvervskadet ben.

 

Cyklen er et godt værktøj til fotografering....næsten! For mange er det et most at motionerer og ligefrem ser en bakke i strid modvind som en udfordring. Dem er der vist mange af. Respekt for det!

 

Men jeg har ikke lyst til bakker, modvind, med tanken om 10 - 20 km. hjem... Efter at have kørt ud, brugt 2 - 4 timer med at køre rundt for at fotografere. .....Så vil jeg bare hjem!.... og det kan ikke gå for stærkt!. Derfor kom elcyklen på ønskelisten efter at have prøvet den hos en forhandler.

 

Elcykel!... Det er jo snyd! Det er jo ligesom en Velo! Jeg er ligeglad. Flere har opdaget fordelen og flere vil komme til. Især ungdommen har taget den til sig. Slut med at komme svedig på arbejde i sin fine habit. Det siges at den er ved at erstatte familiens anden bil.

Bakken ved Carlsbergbyen. Nogle lader som om de nyder udsigten på halvvejen. El-cyklen venter til man er helt oppe.

Glæden og fordelen med elcyklen er nem at få øje på. Efter 10 minutter på denne gave til menneskeheden har du et stort smil på læberne. Du får en forbedret kondition, uden anstrengelse, masser af frisk luft, duftene, større radius versus alm. cykel, mulighed for flere spændende foto. Lysten til at træde i pedalerne er enorm

 

Jacop Haugård stillede op til folketinget i 90érne og lovede medvind på cykelstierne. I dag kunne han have haft store chancer for at realisere det slogan. En elcykel til alle statsborgere, til gavn for samfundet. Mindre luftforurening i byerne. forbedret folkesundhed, Hvábehar! Det føles faktisk som medvind at køre en elcykel. Selv i strid modvind,...og Valby bakke? det er da bare noget man snupper med på vejen. Noget man glæder sig til.

Min hustru Gabriela og jeg tog nogle ture omkring København, for at lære at bruge vores nyindkøbte elcykler korrekt og komme i træning til projektet "på cykel i Jylland" Det er blevet til nogle fornøjelige ture på ca. 40 - 60 km. I starten mente vi at 25 - 30 km var det bedste at starte med. Men det er ingenting med en el-cykel.

 

Turene har jeg skrevet om på de næste sider, med billeder som jeg aldrig ville havde fået, hvis vi ikke havde købt elcyklerne

 

Det også blevet til en billede serie og beskrivelse af vores 640 kilometer tur København - Jylland.

 

Med venlig hilsen

Torben Strøm