Tur Dragør

Fra Hvidovre havn fandt vi cykelruten 6, der går over Amagermotorvejen - Skrædderholmen og mod Naturcenter Amager mod Finderupvej.

Ved Finderupvej drejede vi til højre ad Kalvebod sti. Her så jeg det yderste af Ørestadens nybyggeri der møder Amagers gl. landområde med græssende køer og heste. Flot udsigt, lige uden for vinduerne i de nye moderne byggerier,...meget betagende. Så tæt København. Forhåbentlig stopper man udbygning i tide.....

Th. ad Kanalvej 84 mod Hejresøen. Her fulgte vi Skovvej, fandt Fasanstien, og videre igennem kongelundskoven. På et tidspunkt var jeg ikke helt klar over hvor vi var, men takket være ruteflyene som lagde an til landing over hovedet på os, fik jeg styr på hvor vi befands os.

Da vi krydsede Kongelundvejen og fortsatte ad Fasanstien, gik det fint med at ramme Søvang, som jeg er ret bekendt med...som gammel "amagerkaner"

 

Dragør by er et kapitel for sig. Den traditionsrige Dragør is og en fiskefilet på røgeriet skulle selvfølgelig indtages inden hjemturen, som foregik af kirkevej - Store Magleby - Fælledvej - langs golfbanen, igennem skoven til Hejresøen, ad Dæmningsvejen til Amagermotorvejen. En dejlig tur. Ialt 56 Km.

Jeg var overrasket over at finde en prima cykelsti langs vandet helt til Dragør Havn. Jeg har taget mange billeder af Øresundsbroen, men uden el-cyklen havde jeg aldrig fundet stien og fået optaget de nye vinkler af broen med køerne i forgrunden. Billedet