Imagine

Klik for større

original foto Malmø 2006

"Imagine" - Composite Photoshop.

Inspireret af John Lennon´s Imagine og Carl Frederik Reuterswärd´s Non-violence

 

Reuterswârd var ven af Lennon og Yoko Ono.- Efter drabet den 8. december 1980 på Lennon spurgte Yoko Reuterswârd om han ville skabe en hyldest til John Lennon og hans vision om en frederligere verden

 

Det blev til en bronze-skulptur " Non-violence" en pistol med en knude på løbet som symbol for en fredskamp der i dag er velkendt af millioner af mennesker verden over.

Der findes 3 originaler og 13 kopier rundt omkring i verden:

Malmö ( original, foto med pigen ) - New York City ( original, FN bygningen som jeg har brugt som baggrund )

- Kirchberg, Luxenborg ( original ) - Beijing - Berlin, - Stockholm, Gothenburg, Boråsog, Lund, Halmstad og Landskrona, Sverige - Caen, Frankrig - Lausanne, Switzerland - Cape Town, Syd Afrika

10 år at komponere billedet.

Originalbilledet ( Pigen med pistolen, øverst th. ) tog jeg i 2005 i Malmø og det skulle tage mig 10 år at få den rigtige inspiration til denne composite.

 

første udkast 2006

Undervejs havde jeg f.eks. arbejdet med flere verdenskonflikter i billedet. eks. tv. men var ikke tilfreds. Da jeg i 2015 fandt ud af Lennon og Yoko´s venskab med Reuterswärd samt årsagen til skulpturens tilblivelse var jeg tændt på at viderføre billedet. John Lennons lyrik og melodi "IMAGINE" har hele mit liv haft en særlig plads hos mig. Alt faldt på plads.

IMAGINE 2018 kan købes i 2 størrelser:

40 x 53 cm. HD pigment UltraChrome på ArtPapir monteret på 5mm. Foamplade og ramme 50 x 60 cm

Edition 10 stk. Pris: kr. 3.200,-

30 x 40 cm. I den samme kvalitet. - Monteret med passepatouit og flot sort alu´-ramme 40 x 50 cm.

Edition 10 stk. Pris 2.400,- solgt: 1/10 - 2/10 - 3/10 - 4/10 - 5/10

Hæfte medfølger

Under udvælgelsen af persongalleriets politiske ledere, som er ansvarlige for tilstanden for en stor del af jorden og dens ca. 7 milliarder menneskers liv, blev jeg dybt interesseret i hver enkelts magt, biografi og deres personlighed inden de blev placeret i billedet og indbyrdes samspil med hinanden.

Det var og er idag en anderledes oplevelse når jeg ser nyhedsudsendelser efter min indsigt i hver politikers, diktator eller leders baggrund og de forskellige landes politikiske forhold til menneskerrettigheder, våben og tortur

 

Derfor kunne det tage mange dage at finde et enkelt billede som kunne passe ind!

Det var stort arbejde at finde hver enkelt persons rigtige stilling og mimisk udtryk der kunne passe ind med pigen og skulpturen i centrum.

Nogle gange faldt jeg i karrikaturgrøften men fik rettet det. Jeg havde fra start valgt at være tro med Lennons lyrik og Reuterswärd´s strejf humor i skulpturen. Det måtte ikke blive en "facebook joke". (Jeg har såmænd selv lavet et par stykker.) Det er der nok af.

 

Der medfølger et 4 siders A5 hæfte med hver billede. Teksthæftet kan ses her.

IMAGINE kan ses!

UDSTILLINGSVINDUET på Valby Langgade 118 indtil 30. maj. - KUNST PÅ TINGSTEDET, grundlovsdag den 5. juni

DRAGØR KUNSTFESTIVAL 14 og 15. juli.

og efter aftale på Ege alle 40, Hvidovre på mobil. 22 45 16 28